Logo

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karbonader med stuvede ærter og gulerødder

 

Karbonader med det klassiske tilbehør, som kartofler med stuvede ærter og gulerødder. Her er opskriften på rigtige karbonader - en opskrift uden de vilde dikkedarer. Hakket svinekød, der æltes med salt og peber, hvorefter det paneres i æg og rasp.

Stegetiden er cirka fem minutter på hver side, og ikke længere.

Opskriften er til 4 personer.

 

# Til denne karbonader opskrift skal du bruge:

600 g hakket svinekød
1 tsk fint salt
friskkværnet peber

 

Panering:

1 æg
rasp

 

Stuvede ærter og gulerødder:

2 spsk smør
1 stor spsk hvedemel
2 dl grønsagsbouillon
2 dl mælk
reven muskatnød
4 store gulerødder
300 g frosne ærter

*

Sådan laver du de lækre karbonader med tilbehør:

 

Skær gulerødder i mindre tern og kog dem 3 minutter i letsaltet vand.

Hæld de frosne ærter i, og tag gryden af når vandet koger igen.

Hæld gulerødder og ærter i et dørslag.

 

Kog to deciliter vand op sammen med en hel bouillonterning, gerne grønsagsbouillon.

Hæld mælken i og tag af blusset.

Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og pisk mel i.

Pisk gradvist bouillon og mælk i, og derefter lidt reven muskatnød.

Smag til med salt og peber, og lad saucen småkoge i fem minutter.

Vend gulerødder og ærter i og varm igennem.

 

Kom det hakkede kød op i en skål, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Ælt farsen godt igennem med hænderne.

Del farsen i fire lige store klumper, som formes til karbonader, der er et par centimeter høje.

Pisk ægget i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden dyb tallerken, hvorefter karbonaderne først vendes i æg og derefter i raspen. Læg dem til side.

 

Smelt en stor klat smør på en pande ved jævn varm og kom også lidt olie på.

Steg nu karbonaderne i fem minutter på hver side, men pas på de ikke bliver for mørke.

 

Serveres de lækre karbonader med stuvede ærter og gulerødder og eventuelt timiankartofler.

Vær lige opmærksom på, at du så skal starte med at lave timiankartoflerne, så maden er færdig på samme tid.

 

Tips: Karbonader og/eller krebinetter. For hvad er forskellen på de to?

Svaret er, at der ikke er nogen forskel, men to navne på samme ret.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 7.305 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her