Logo

Sigtebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er en simpel basisopskrift på et lækkert og hurtigt sigtebrød. Brødet smager selvfølgeligt bedst lun fra ovnen, men kan for eksempel også bruges til snacks i løbet af dagen.

 

3 dl Mælk
25 g Gær
25 g Smør
500 g Sigtemel
1 tsk Salt

Rør gæren ud i fadet med lidt af den kolde mælk.
Bland fedtstoffet med resten af mælken og lun blandingen.
Hæld den over gæren.
Tilsæt salt og melet, lidt efter lidt.
Ælt dejen godt sammen; den skal være ret fast.
Stil den til hævning.
Slå derefter dejen i fadet, tag den ud på bordet og ælt den godt igennem.
Form den til et brød.
Læg det på en smurt eller meldrysset plade, snit eller klip brødet 6-7 steder på tværs og stil det til efterhævning.
Smør brødet med varmt vand et par gange under og efter bagning.
Bages ved 200° i 45 minutter

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.057 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her