Logo

Husholdningsbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Husholdningsbrød

 

Gode sigtebrød - Nybagte husholdningsbrød.

2 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 1¼ time. Bagetid: 30-35 min. Fryseegnet

 

50 g gær

5 dl vand

1 dl kærnemælk

2 spsk smør eller margarine

3 tsk salt

ca. 800 g sigtemel (13-14 dl)

vand eller mælk til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunet vand.

Tilsæt kærnemælken sammen med smeltet, afsvalet smør.

 

2. Bland saltet i sigtemelet og kom det i dejfadet.

Ælt dejen sammen.

Lad den hæve tildækket på et lunt sted i ca. 40 min.

 

3. Ælt dejen sammen igen og form den til 2 brød.

Efterhæv dem på bagepladen belagt med bagepapir i40 min.

 

4. Rids dem med en skarp kniv og pensl med vand eller mælk.

Bag brødene ved 225 °C i 30-35 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her