Logo

Svinebov med asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

800 g svinebov uden svær og ben
10 g smør
1 lille laurbærblad
1 gulerod
1 løg
2 dl bouillon
500 g grønne asparges
persille

Sauce:
majsstivelse
muskatnød
½ dl piskefløde

Tilbehør:
1 kg kogte kartofler

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med peber.
Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
Brun hurtigt kødet på alle sider, ca. 4 minutter i alt.
Tilsæt laurbærblad, gulerod i skiver og løg i både.
Hæld bouillon ved og lad det simre ved svag varme under låg i 1 ½-2 timer. Vend kødet under stegningen.
Tag kødet op og dæk det med alufolie.
Del aspargesene i hoved og stængler.
Skær stænglerne i 1 cm lange stykker.
Si skyen fra kødet gennem en finmasket si.
Tilsæt bouillon, hvis der ikke er væske nok.
Kog saucen op og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand.
Krydr med salt, peber og en anelse revet muskatnød.
Kom fløden i og kog igennem.
Tilsæt aspargesstænglerne og kog 2-3 min. Tag saucen fra kogepladen.
Skær kødet i meget tynde skiver og læg dem forsigtigt i saucen.
Lad dem trække 10 minutter.
Retten varmes op til kogepunktet.
Kog aspargeshovederne med et par minutter.
Drys med hakket persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her