Logo

Kogt okse- og kalvekød som i Toscana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg okse- og kalvekød bestående af
kalvebov
oksetværreb
ben fra oksehøjreb
en marvpibe/ - knogle
 
4 løg
12 stk nelliker
8 gulerødder
4 stængler blegselleri
4 porre
2 fed hvidløg
3 laurbærblade
10 sorte peberkorn
1 stort bundt bredbladet persille
4 skiver brød
2 skalotteløg
salt, peber
stærk sennep
 
Denne ret kræver en stor 10 l. suppegryde.
I denne bringes 6-7 l. vand i kog og kødet - undtagen marvpiben -
kommes i vandet.
Når vandet atter koger, tilsættes lidt groft køkkensalt.
Lad kødet småkoge i gryden i 1 time - husk at skumme urenheder af
undervejs.
Mens gryden står og simre, skrælles gulerødderne og løgene og skæres i
grove stykker.
Blegsellerien og porrerne renses og skæres ligeledes i grove stykker.
Hvidløgsfeddene pilles og skæres i skiver.
Persillen skylles og rives i mindre stykker.
Når kødet har simret den omtalte time, kommes alle grønsagerne ned i
samme gryde.
Samtidigt tilsættes nelliker, laurbærblade og peberkorn og det hele
simre nu videre i yderligere 45 min.
Når de 45 min er gået kommes et stykke gazestof om marvpiben, så
marven ikke falder ud, hvorefter den lægges ned i gryden.
Nu skal madgryden simre i yderligere 20 min.
Imens ristes 4 store stykker brød, franskbrød eller rugbrød.
De 2 løg pilles og hakkes fint.
Så tages alt op af gryden.
Kødet skæres i pæne skiver og anrettes på et stort fad sammen med
grønsagerne og serveres med stærk sennep til.
Marven fra marvpiben skrabes ud med en skarp kniv og serveres ved
siden af på ristet brød med finhakket løg på.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her