Logo

Chokoladekage med abrikos-syltetøj

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

150 g mørk chokolade
150 g smør
2 dl sukker
7 æg
2 ½ dl hvedemel
2 dl abrikos-syltetøj

Glasur:
150 g mørk chokolade
2 dl sukker
¾ dl vand
2 tsk smeltet smør

Smelt chokoladen i et vandbad og lad den køle af.
Rør smørret hvidt, med sukkeret lidt efter lidt.
Rør æggeblommerne i en af gangen.
Kom chokoladen i lidt efter lidt, under kraftig piskning.
Dejen skal være let og luftig inden melet blandes i.
Pisk æggehviderne hårdt, og bland det forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform.
Bag kagen ved 125-150ºC i ca. 1 time.
Prøv evt. med en stegenål om kagen er gennembagt.
Tag kagen ud af formen, og lad den køle af.
Skær kagen igennem og kom abrikos-syltetøjet mellem de to lag.

Glasur:
Smelt chokoladen, kog vand og sukker til en lage.
Bland chokoladen i lagen lidt efter lidt.
Rør til sidst smørret i og kom glasuren på kagen.
Kagen har godt af at stå og trække en dags tid.
Serveres med flødeskum til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her