Logo

Savojkålsruller med kartofler - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savojkål, den glemte kål, bruges i dag meget af de bedste kokke. Det er en kål med et højt fiberindhold og mange vitaminer og mineraler. Spis noget godt i aften - Savojkål er god som fyld.

Savojkål, den glemte kål, bruges i dag meget af de bedste kokke. Det er en kål med et højt fiberindhold og mange vitaminer og mineraler. Savojkål er god rå i salater eller som her som fyld.

Savojkålsruller med saltvandsfisk er besværlige at lave, men resultatet er en nydelse for øjne og gane. Spis noget godt i aften

 

Ruller:

750 g savojkål

havsalt

600 g laksefilet

1 æggehvide

hvidt peber

150 g kabliaufilet

Tilbehør:

600 g kartofler

1 spsk olivenolie

1 bundt purløg

250 g syrnet fløde

*

A. Løsn 12 blade af savojkålen og skyl dem.

Blancher dem i saltet vand i ca. 3 min.

B. Tag dem op og skær den tykke midterribbe flad.

Læg bladene tre og tre på et rent viskestykke, så de overlapper hinanden.

C. Skyl laksefileten i koldt vand. Dup den tør og skær den i tern.

Blend dem sammen med æggehvide.

Krydr med salt og peber og stil farsen koldt i 15 min.

D. Fordel laksefarsen på kålbladene.

Skyl kabliaufileten i koldt vand og dup den tør.

Skær den i 4 strimler på langs.

Læg en kabliaustrimmel på hver af de 4 lakseportioner 

Rul savojkålen sammen ved hjælp af viskestykket.

Bind rullerne med husholdningsgarn.

E. Skræl kartoflerne og halver dem eller skær dem i kvarte alt efter størrelse og kog dem i saltet vand i 20 min.

F. Skær resten af savojkålen i små stykker og fjern de tykke ribber.

Varm olien op og svits savojkålen.

Hæld lidt vand ved. Krydr med salt og peber.

Lad savojkålen simre i 5 min. ved svag varme.

G. Læg rullerne på savojkålen og lad dem dampe i 15 min.

H. Skyl purløgen og snit den fint.

Varm den syrnede fløde op.

Tilsæt purløg, smag til med salt og peber og server saucen til savojkålsrullerne.

 

Pr portion 3029/723 kJ/kcal. 48 g protein. 39 g fedt. 33 g kulhydrat. 8 g fibre

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.787 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her