Logo

Enebærkrydret vildsvinekølle med rødvinsbraiserede rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

& ovnbagte sweet potatoes
1 vildsvinekølle ca. 2 kg
1 spsk olie
salt og peber
3 løg i både
2 fed grofthakket hvidløg
2 laurbærblade
½ tsk stødt allehånde
5 hele enebær
1 fl. rødvin
1 kg rodfrugter fx. gulerødder, knoldselleri, persillerod og pastinak
1.5 kg søde kartofler i både
3 spsk olivenolie
salt og peber
2 spsk friske timianblade
1 bdt persille
Tilbehør: Brød
 
Brun vildsvinekøllen grundigt i olie, i en stor stegegryde.
Tag kødet op og krydr med salt og peber.
Steg løgene, til de er brune, tilsæt hvidløg, allehånde, enebær, rødvin og vildsvinekølle.
Læg låg på, og stil gryden i ovnen i 30 minutter ved 200°C.
Vend kødet, kom rodfrugter ned omkring kødet, og læg låg på igen.
Sæt gryden i ovnen endnu 2 timer.
Tag kødet op og lad det hvile 20 minutter.
Vend kartoffelbådene i olie og krydr med salt, peber og timian.
Læg dem i en bradebande med bagepapir og steg dem i ovnen ved 200°C,
til de er møre, ca. 30 minutter.
Vend dem undervejs, så de bliver jævnt gyldne.
Skær kødet i skiver og læg det midt på et stort fad med rodfrugter
omkring.
Drys med hakket persille og server med kartofler og brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her