Logo

Koldhævede økologiske boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grovvalsede havregryn er med at øge fiberindholdet i bollerne, uden at de kommer til at virke tunge.

ca 24 stk

 

30 g gær

1,2 l koldt vand

900 g hvedemel

300 g grovvalsede havregryn

300 g groft hvedemel/grahamsmel

2-3 spsk. salt

2 tsk. sukker eller honning

Saft af 1 citron

Evt. revne gulerødder, squash, sesamfrø, solsikkefrø eller andet godt

 

Rør gæren ud i vandet. Rør de øvrige ingredienser i.

Dejen er blød, så du behøver ikke at have fingrene i den.

Tildæk dejen med film og stil den i køleskab natten over (min. 8 timer).

Tænd for ovnen på 210°C (190°C varmluft).

Sæt dejen "i boller" med en gaffel og en ske på plade med bagepapir og lad bollerne stå, til ovnen er varm - ca. 25 min.

Bag i ca. 25 min.

Citron- eller appelsinsaft forbedrer melets hæveevne.

 

Grovvalsede havregryn er med at øge fiberindholdet i bollerne, uden at de kommer til at virke tunge.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 3.875 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her