Logo

Sprængt svinekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saltlage:
2 l. vand
300 g groft salt
300 g farin
½ tsk knuste enebær
1 laurbærblad
5 hele sorte peberkorn
3 hele nelliker
2 kviste timian eller 1 tsk tørret timian

1 kg mellemkam uden spæk

Saltlagen koges sammen og afkøles.
Kødet lægges i et porcelænsfad eller glasfad, der nogenlunde passer i størrelsen til kødet.
Lagen hældes over, og alufolie lægges over.
Kødet trækker i lagen i køleskabet 2-3 døgn.

Kødet tages op, skylles og koges i vand uden tilsætning af salt og krydderier ca. 1 time.
Kødet skæres i skiver og serveres med grønsager
Tips:Den grønne sauce tilberedes af ymer evt. blandet med cremefraiche, rørt med hakkede krydderurter og smagt til med salt, peber og paprika.
Kød, der skal saltes, må ikke lægges frosset i saltlagen, det giver for lang optøningstid og risiko for, at saltlagen ikke trænger gennem kødet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her