Logo

Braiseret hel kalveskank

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du er vild med simreretter a la ossobuco, så prøv denne ret med braiseret kalveskank. Retten er let at lave og er fuld af smag. Perfekt aftensmad for hele familien.


2 kalveskanke, afskåret i begge ender
2 spsk olivenolie
havsalt
sort peber fra kværn
1 selleriknold
2 rødløg, som pilles og hakkes fint
1 spsk friske timianblade
3 dl tør hvidvin
1 dåse flåede tomater
3 dl hønse- eller kalvefond
12 små gulerødder, som gøres i stand
gremolata

*


I en stor, tykbundet gryde varmes olien, og kalveskankene brunes på alle sider. De krydres og tages op.

Kom selleri og løg i gryden og svits dem, til de er bløde, men ikke brune, ca. 15 minutter. Tilsæt timian og svits yderligere 5 minutter. Varmen øges, hvidvin, tomater og bouillon tilsættes, og det bringes i kog. Varmen dæmpes, så indholdet blot simrer. Skankene kommes tilbage i gryden. Den dækkes med pergamentpapir, låget lægges på, og retten simrer for svag varme i 2 timer.

Omkring 10 minutter inden servering tilsættes gulerødderne. Kødet skæres i mellemtykke skiver og serveres med saucen i gryden. Benet bankes mod bordet, således at marven løsnes. Læg en skefuld af den på hver tallerken. drys gremolata over

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her