Logo

- Juleaften

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Juleaften

Farseret kalkun

1 friskslagtet kalkun på 3-3½ kg

salt og peber

½ citron

400 g svinemørbrad eller fersk skinke

1 løg

2 æg

2-4 spsk cognac

½ tsk tørret salvie

3 hønsebouillonterninger

smør eller margarine

Tilbehør: kogte kartofler, syltede tyttebær, Rødkål - se Tillæg

*

Rens og svid kalkunen, skær lårene lidt op forneden og fjern de store sener.

Gnid kalkunen godt med salt og citron - ud- og indven­digt.

Hak kødet l gang gennem maskinen og rør det til en fars med løg, æg, cognac, peber og salvie.

Opløs hønsebouillonterningerne i ca. 7 dl kogende vand.

Rør 4-6 spsk af denne suppe i farsen, der skal være ret løs.

Fyld kalkunen med farsen og luk med grillnåle.

Smør 2 store stykker alufolie med smør eller margarine, læg dem lidt over hinanden, anbring kalkunen herpå og smør også den over det hele.

Pak kalkunen godt ind og læg den på risten over bradepan­den.

Stil den ind i en 225°C varm ovn i ca. 3 timer.

Prøv med spække­nål gennem folielaget direkte i kalkunens lår.

Tag kalkunen forsig­tigt ud, saml skyen i en gryde og fjern indpakningen.

Skru imens ovnen op til 250°C og efterbrun kalkunen.

Kog skyen igennem med resten af suppen og si den.

Jævn evt skyen med en smørbolle af 1 spsk smør og 2 spsk hvedemel.

Skær kalkunen for, tag herved farsen ud med en bred ske.

Anret kalkunen og fars på opvar­met fad og server skyen, rødkål, kartofler og tyttebær til.

 

Madopskrift billede 

Ris a la mande

4 bl husblas

⅓ dl grødris

½ l mælk

1 stang vanilje

100 g mandler

2-3 spsk sukker

½ l piskefløde

Tilbehør: kirsebærsauce

 

Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. ½ time.

Drys risen i den ko­gende mælk og tilsæt den flækkede vaniljestang.

Lad det koge gan­ske sagte under låg i ca. ½ time.

Skold og smut mandlerne, tag 1 fra og hak resten groft.

Smelt husblasen i vandbad, afkøl den noget og rør den i den lune grød.

Tilsæt hakkede mandler og sukker og lad grøden blive kold.

Vend den stivpiskede fløde i og tilsæt den hele mandel.

Fyld dessenen i en skål og stil den koldt et par timer.

Server den med kirsebærsauce.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.213 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her