Logo

Fiskesuppe med laks, spinat og hvide bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mættende suppe med masser af proteiner fra både bønner og laks. Ud over mængder af omega-fedtstoffer er laks en af de rigeste kilder til D-vitamin.

 

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk (oliven)olie

½ tsk paprika

½ tsk safran

4 dl kogte hvide bønner

1 l fiskefond

4 stykker laks med skind

100 g frisk spinat

1 citron

groft brød

salt og peber

*

Hak løg og hvidløg fint. Tilsæt lidt olie i en gryde.

Steg løg og hvidløg i ca. 2 minutter, tilsæt paprika og safran samt de kogte hvide bønner.

Rør i 1 minut, og tilsæt derefter fiskefonden.

Lad suppen få et opkog, og skum evt skidt af suppen med en ske.

Kog suppen i 10 minutter. Smag suppen til med salt og peber.

Drys de 4 stykker laks med salt og peber.

Sæt en pande over, og steg stykkerne i ca. 3-4 minutter på hver side.

Tag panden af blusset, og læg laksestykkerne ned i 4 dybe tallerkener.

Hak spinaten fint, vend den i suppen, og hæld suppen ned i tallerkenerne med laks.

Server med citronskiver og groft brød ved siden af.

Tips: Husk, at bønner og kikærter skal ligge i blød i vand i mindst 12-24 timer og derefter koges i frisk vand med en smule salt, til de er møre. Dette kan sagtens gøres dagen før, du laver suppen.

Mættende suppe med masser af proteiner fra både bønner og laks. Ud over mængder af omega-fedtstoffer er laks en af de rigeste kilder til D-vitamin. Og det er ikke dårligt i et D-vitamin-fattigt land som Danmark.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her