Logo

Gulerodssuppe med chili og ananas + Bradepandekage med ribs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den cremede gulerodssuppe indeholder også ananas og chili som giver suppen friskhed, syre og varme. Server sprøde rejechips og en god kold øl til og derefter en halv kvadratmeter nydelse...

Den cremede gulerodssuppe indeholder også ananas og chili som giver suppen friskhed, syre og varme. Server sprøde rejechips og en god kold øl til.

 

2 løg

1 fed hvidløg

½ frisk chili

2 spsk friskrevet ingefær

olie

500 g gulerødder

2 skiver frisk ananas

1 I hønse- eller grønsagsbouillon

1 pose rejechips

salt og peber

Pynt: Lime og salt.

*

Hak løg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) og svits i olien i en gryde sammen med ingefær.

Skær gulerødder og ananas i mindre stykker og svits med.

Hæld bouillon på og lad suppen simre, til gulerødderne er helt møre - ca. 20 minutter.

Blend suppen og smag den til med salt.

Gnid suppeskålenes kant med lime og dyp i salt.

Pynt med lime og hæld suppen i skålen.

Server med rejechips.

 

Madopskrift billede

Bradepandekage med ribs

En halv kvadratmeter nydelse. Bag for en sikkerheds skyld to med det samme - den er nemlig uimodståelig!

Til 12 stykker: Tilberedning: 70 min. plus tid til hævning og afkøling

 

750 g ribs

375 g hvedemel

40 g gær

250 g sukker

1 brev vaniljesukker

salt

2 dl mælk

75 g smør eller margarine

4 æg

1 stang vanilje, kornene af  

500 g mager kvark

20 g Maizena

*

A. Skyl ribsene forsigtigt, lad dem dryppe af og rib dem.

Rør gæren ud i den lunkne mælk.

Tilsæt hvedemel, 50 g sukker, vaniljesukker, 1 nip salt og blødt fedtstof.

Med dejkrogene til håndmikseren æltes det til en glat dej, der stilles til hævning i 20 minutter.

Dejen slås ned igen.

På et bord, der er drysset med mel, rulles den ud til 40x30 cm.

Rulles op på kagerullen og rulles af igen i en smurt bradepande på 40x30 cm.

 

B. Æg, 200 g sukker og vaniljekorn røres cremede i 5 minutter med piskerisene på håndmikseren.

Kvark og Maizena røres i.

Det kommes på dejen, og ribsene drysses ovenpå.

Lad kagen hvile 5 minutter.

Den bages i den forvarmede ovn ved 200˚C (varmluft 180˚C) i 30-35 minutter.

Lad den køle af.

 

Madopskrift billede

ISTANDGØRING AF RIBS

Du kan ribbe ribsene uden stort besvær. Du trækker bare stilkene let gennem tænderne på en gaffel.

Pr. stk: 12 g protein, 8 g fedt, 52 g kulh. = 350 kcal - 1466 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.223 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her