Logo

Gulerodssuppe med muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Til 4 personer
 
Ansjosbruschetta:
4 skiver lyst brød
2 løg (150-200 g)
100 g sardeller i olivenolie
1 kvist rosmarin citronsaft
salt og peber
 
Dampning af muslinger:
1 kg renvaskede muslinger
1 gulerod
1 porre
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk sechuanpeber
2 nelliker
3 dl hvidvin
smør
  
Rist brødet. Del løgene midt over.
Stil dem i et ovnfast fad med snitfladen opad.
Bag løgene i 40 min. ved 175ºC, til de er møre.
Skrab massen ud af skallen.
Stød den i en morter el­ler blend med sardeller og olie.
Hak lidt rosma­rinblade og kom dem i.
Krydr med peber og smag til med citronsaft.
Smør på det ristede brød.
 
Rist alt sechuanpeberet på en tør pande, til det dufter godt - 1 tsk til muslingerne og 1 tsk til suppen.
 
Til de dampede muslinger skæres urterne i mindre stykker.
Knus hvidløget, tilsæt 1 tsk szechuanpeber og sauter det hele mørt ved svag varme.
Kom nelliker og vin på og kog igennem.
Kom muslingerne i og kog dem un­der låg i ca. 5 min., til de er åbne.
Smid ikke­ åbnede muslinger bort.
 
Suppe:
300 g gulerod
smør
1 tsk sechuanpeber, ristet
muslingebouillon (fra de dampede muslinger)
1 ½ dl piskefløde
salt og peber
hakket persille
 
Skær gulerødderne groft ud.
Sauter dem møre i smør og kom det resterende sechuanpeber ved.
Hæld bouillonen fra de dampede muslin­ger ned til gulerødderne.
Hæld piskefløde i og kog igennem.
Blend det hele grundigt, smag til med salt, peber og hvidvin.
Rør persillen i, lige før suppen og muslingerne blandes sam­men.
Varm suppen op og server den med de sprøde ansjosbruschettaer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.657 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her