Logo

Lam med marinerede hvide bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook

2 kg lammekølle
2-3 fed hvidløg
2-3 kviste rosmarin
50 g blødt smør
salt og peber

Sauce:
3 dl lammebouillon
2 dl rødvin
1 kvist rosmarin

Smørbolle:
2 spsk hvedemel
2 spsk blødt smør
1 spsk ribsgele

Bønner:
1 hakket rødløg
300 g store, tørrede hvide bønner
1 bdt bredbladet persille

Marinade:
3/4 dl olivenolie
2 spsk vineddike
1 spsk dijonsennep
hvid peber
Små sorte oliven

Skær nøglebenet fra lammekøllen- så er den nemmere at skære senere- og spæk den med hvidløgstykker og rosmarinkviste.
Gnid kødet med smør, drys det med salt og peber, læg det i bradepanden og sæt det i ovnen ved 200ºC.

Steg kødet 20 minutter, dæmp ovnvarmen til 175ºC og steg yderligere ca. 1 time.
Tag kødet ud, pak det i folie og lad det trække til serveringen.

Kog bradepanden af med bouillon, si og skum skyen, kog den igennem med vin og rosmarin, jævn den med smørbollen og smag til.

Kog de iblødlagte bønner møre, afdryp, afkøl og bland dem med løg samt persilleblade og den sammenpiskede marinade og små, sorte oliven.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.