10 kalvemørbrad á 150 gram
2 dl rødvin
8 dl marsala (Italiensk hedvin)
1 bdt frisk timian
5 skalotteløg
½ spsk hele peberkorn
Tarte tatin:
5 mellemstore majroer (skåret i 1 cm. tykke skiver)
5 plader butterdej
2 æggeblommer
sukker
smør
Vin, timian, løg og pebre koges op.
Mørbraden kommes i, og pocheres i ca.5-10 minutter på svag blus. Trækker herefter i ca. 10 minutter.
Majroerne ordnes og skæres i skiver.
De blancheres i saltet vand i 1 minut.
Sukker smeltes på en pande og smørret kommes ved.
Majroerne vendes heri og afkøles.
De karamelliserede majroer kommes i et fad med lidt af karamellen over.
Butterdejen stikkes ud, så den er lidt større end majroeskiverne.
Butterdejen lægges på majroerne og stryges med lidt æggeblomme. Majroe tarte tatin bages gyldne i ovnen i ca. 10 minutter ved 180ºC.
Retten serveres sammen med lidt pesto af blendet basilikum, pinjekerner,
parmesan-ost, olie og salt.