og mild trøffelvinaigrette - til 4 personer.
400 g foie gras
400 g rødbede
100 g skorzonerrod
½ dl Sauternes (evt. sød hvidvin)
½ dl olivenolie
¼ dl hvidvinsvinaigre
1 tsk akacie honning
1 tsk trøffelolie
Salt, peber
Foie gras terrine: Fjern hinder og årer fra leveren.
Mariner leveren 3-4 timer i Souternes og krydr med salt og peber.
Læg leveren i en passende terrine under let pres og bag den ved 95º i 25 minutter og stil på køl.
Trøffelvinaigrette: Pisk olivenolie, hvidvinsvinaigre, trøffel olie og honning sammen og smag til med salt og peber.
Rødder: Skræl skorzonerrødderne, skær i tynde strimler og friter.
Kog rødbederne møre og smut skrællen af, mens de stadig er lune. Skær de afkølede rødbeder i tynde skiver på pålægsmaskinen.
Anretning: Fordel rødbedeskiverne på tallerkener og pensl med trøffelvinaigrette.
Læg et stykke foie gras terrine på midten og friteret skorzonerrod rundt om.