Logo

Rødbede-carpaccio med foie gras terrine, friteret skorzonerrod ...

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

og mild trøffelvinaigrette - til 4 personer.
 
400 g foie gras
400 g rødbede
100 g skorzonerrod
½ dl Sauternes (evt. sød hvidvin)
½ dl olivenolie
¼ dl hvidvinsvinaigre
1 tsk akacie honning
1 tsk trøffelolie
Salt, peber
 
Foie gras terrine: Fjern hinder og årer fra le­veren.
Mariner leveren 3-4 timer i Souternes og krydr med salt og peber.
Læg leveren i en passende terrine under let pres og bag den ved 95º i 25 mi­nutter og stil på køl.
 
Trøffelvinaigrette: Pisk olivenolie, hvidvinsvinai­gre, trøffel olie og honning sammen og smag til med salt og peber.
 
Rødder: Skræl skorzonerrødderne, skær i tynde strimler og friter.
 
Kog rødbederne møre og smut skrællen af, mens de stadig er lune. Skær de afkølede rødbeder i tynde skiver på pålægsmaskinen.
 
Anretning: Fordel rødbedeskiverne på tallerkener og pensl med trøffelvinaigrette.
Læg et stykke foie gras terrine på midten og friteret skorzonerrod rundt om.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 725 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her