500 g hovtaskehale
2 spsk extra jomfruolivenolie
Salt
2 håndfulde brøndkarse
Peberrod-citrus yoghurt:
250 ml græsk yoghurt 10%
1 spsk fintreven peberrod
1 spsk extra jomfruolivenolie
½ tsk karry
1 nip gurkemeje
saft of ½ citron
salt
Marineret agurk:
½ agurk
2 tsk fint salt
1 dl hvidvinsvinaigre
1 spsk rå rørsukker
Agurk: Høvl agurken i lange spåner med en tyndskræller og drys med fint salt.
Lad agurken trække en times tid.
Opvarm hvidvinsvinaigre og rørsukker til sukkeret er smeltet, og lad marinaden afkøle. Pres eventuel væde af agurkespånerne og mariner i marinaden.
Lad gerne agurkespånerne marinere et par timer.
Peberrod-citrus yoghurt:
Pisk alle ingredienser sammen.
Tasken:
Skær havtaskehalen ud i portionsstykker og steg dem ca. 3 minutter på hver side i en meget hed olie.
Fisken må gerne få en sprød stegeskorpe.
Drys med salt.
Anret fisken med brøndkarse, marineret agurk og lidt peberrodcitrus yoghurt.