Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvad betyder astringent i forbindelse med vin?
  • Vinen er frisk og frugtig
  • Vinen er sammensnerpende og med meget garvesyre.
  • Vinen er fremstillet af grønne og tørrede druer
  • Vinen er for kold
Svar: Sammensnerpende vin med meget garvesyre. Ordet bruges også på fransk og engelsk | Astringent, den tørre, rynkende mundfornemmelse forårsaget af tanninerne i umodne frugter, lader frugten modnes ved at afskrække at spise. Modne frugter og frugtdele inklusive sorttorn (sloebær), fuglekirsebær, rabarber, kvæde og bananskal er meget astringerende; citrusfrugter, ligesom citroner, er noget astringerende. Tanniner, som er en slags polyphenol, binder spytproteiner og får dem til at udfælde og producerer en ru, "sandpapiragtig" eller tør fornemmelse i munden. Tanninerne i nogle teer, kaffe og røde druevine som Cabernet Sauvignon og Merlot producerer mild astringens.
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her