Logo
Madplan billede

Dagens Kviz Quiz

Hvilket kød stykke laver man rullepølse af?
  • Brystet
  • Slaget
  • Kammen
  • Boven
Svar: Slaget. |1. Hoved: til sylte og pølser.|2. Nakkekam: til steg eller til koteletter, fx på grillen om sommeren. |3. Bov: til rullesteg, hakket kød til fx frikadeller og medisterpølse.|4. Svinekam: til flæskesteg med flæskesvær, koteletter eller røget som hamburgerryg.|5. Skank: til ovnstegt skank eller kogt skank til fx suppe og sylte.|6. Grisetæer: til syltede grisetæer i gelé.|7. Svinebryst: til stegt flæsk, ribbenssteg, bacon og revelsben.|8. Slag: til rullepølse og rullesteg.|9. Skinke: til skinkemignon, skinkeculotte, skinkeschnitzler, wokstrimler og hakket kød.|10. Mørbrad: til steg og bøffer.|11. Indmad - lever, hjerte, nyrer: til stegt lever, leverpostej, stegte hjerter og finker.|12. Ører: tørret til hundesnacks.|13. Hale: kan koges i fx suppe.|14. Tryne: til kød- og benmel.|15. Tunge: kogt tunge til pålæg.|16. Kæber: til simreret.|Man bruger også: |Blod: til blodpølse, dyrefoder.|Flommen: fedt til leverpostej, krydderfedt, spæk.|Stegeben: til stegeben med lidt kød på.|Lunger og mave: til katte- og hundefoder.|
Kviz videre på www.kviz.dk.
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å 123...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1325415-10-2021 18:20:30 madABC.dk
Prøv hos fiskehandleren (måske kan de bestilles)
1325315-10-2021 17:39:09 Nina M. Juel Faustman
Hvor køber I friske Ansjoser/Brislinger? Mvh
1281314-12-2019 18:23:29 Stig Holst Christiansen
Første gang jeg er her.
1271213-07-2019 01:50:13 Karin
har lige set denne side for første ang, men det bliver ikke sidste. Glæder mig til at prøve at lave " Min kogebog"

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her