Logo

Bøgehat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bøgehat

 

Bøgehatten har eksisteret i flere århundreder, men er først for nyligt blevet tilgængelig i butikkerne. Den stammer oprindeligt fra Østasien og tilhører Ridderhat familien. Bøgehatten vokser i klynger og er rig på vitaminer og mineraler. Det er en køn, lille svamp med mild og nøddeagtig smag. Holder sig godt samlet i retter, derfor er den fantastisk at stege hel.

 

Tips til tilberedning

• Steg hele bøgehatte gyldne med skalotteløg og et frisk drys persille, Så har du godt tilbehør til fisken

• Prøv en gang syltede bøgehatte. Steg svampene gyldne og opbevar dem i stegeolien. Brug de syltede svampe kolde eller varme som tapas med ristet rugbrød til

• Smørstegte bøgehatte på brød, evt. drysset med lidt frisk timian og citron

 

Vidste du at...

De vokser vildt nogle steder i naturen, blandt andet på døde bøgetræer.

 

Opbevaring

I en plastpose i køleskabet. Holdbarhed 4-6 dage.

 

I sæson

Januar til December

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 162 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønsagswok med svampeBrug efterårets dejlige svampe og grønsager i en hurtig wokret
• Pastagratin med svampeHerligt duftende og appetitligt sprød. En nydelse for store som for små. Desuden meget...
• Champignon, BrunSe også champignon
• Ymerris med løse risEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os