Logo

Festpie med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Festpie med kylling

 

Når vi er kommet ind i juni, er det ifølge almanakken nu det er sommer. Så håber vi bare at vejret også vil vise, at det er sommer. Hvad med at invitere et par gode venner, og servere noget let og lækkert udendørs. Prøv denne:

 

# Ingredienser

Piedej:

3 dl hvedemel

1 knsp salt

75 g kold margarine

1 lille æg (gem lidt til pensling)

2-3 spsk vand

 

Fyld:

1 grillet eller stegt kylling

1 ds hele champignon

3 dl piskefløde

2 spsk hvedemel

3 spsk chilisauce

2 spsk sesamfrø

1 dl fintklippet purløg

1-2 spsk salt

1 tsk paprika

1-2 pressede fed hvidløg

*

 

Begynd med at tilberede dejen.

Bland mel og salt og findel fedtstoffet heri.

Ælt dejen sammen med æg og vand.

Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i køleskabet mindst time.

 

Imens laver du fyldet.

Skær kyllingekødet i tern og fordel det i en sautépande.

Bland de godt afdryppede svampe i.

Pisk fløden til blødt skum og drys melet i.

Smag til med chilisauce, sesamfrø, hvidløg, salt og peber.

Hæld saucen i panden.

Lad alt simre et par min.

Tilsæt purløg og lad stuvningen køle af.

 

Hæld den op i en tærteform.

Rul nu dejen ud og læg den som et låg over fyldet.

Tryk den godt til i kanten og skær overflødig dej af.

Pensl dejen med æg og lavet par huller i dejen så dampen kan slippe ud under bagning.

Bag så pien i en 225°C varm ovn 20-25 min. eller til dejen er fint gylden.

Server varm med en sprød grøn salat.


Festpie med kylling 

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 113 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kyllingebiks med porrer og gulerødderPrøv en nem og lækker biksemod med friske grønsager og kyllingekød det hele på en pande
• Krydret kyllingeburger med karrydressingBurgeren er populær familie-mad, og heldigvis kan den serveres i utallige variationer. Her...
• Rissalat med kyllingFyldig hverdagssalat, der smager vidunderligt og eksotisk af fremmede himmelstrøg
• Mango, ingefær og appelsin på spidEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!