Dagens Kviz
Hvilket kød stykke laver man rullepølse af?
Svar: Slaget. |1. Hoved: til
sylte og pølser.|2. Nakkekam: til
steg eller til koteletter, fx på grillen om sommeren. |3. Bov: til
rullesteg, hakket kød til fx frikadeller og medisterpølse.|4. Svinekam: til flæskesteg
med flæskesvær, koteletter eller røget som hamburgerryg.|5. Skank: til
ovnstegt skank eller kogt skank til fx suppe og sylte.|6. Grisetæer: til
syltede grisetæer i gelé.|7. Svinebryst: til
stegt flæsk, ribbenssteg, bacon og revelsben.|8. Slag: til
rullepølse og rullesteg.|9. Skinke: til skinkemignon,
skinkeculotte, skinkeschnitzler, wokstrimler og hakket kød.|10. Mørbrad: til
steg og bøffer.|11. Indmad -
lever, hjerte, nyrer: til stegt lever, leverpostej, stegte hjerter og finker.|12. Ører: tørret
til hundesnacks.|13. Hale: kan
koges i fx suppe.|14. Tryne: til
kød- og benmel.|15. Tunge: kogt
tunge til pålæg.|16. Kæber: til
simreret.|Man bruger også: |Blod: til
blodpølse, dyrefoder.|Flommen: fedt til
leverpostej, krydderfedt, spæk.|Stegeben: til
stegeben med lidt kød på.|Lunger og mave: til
katte- og hundefoder.|