15 g agar-agar
1 kg æbler med frisk, syrlig smag
5-7 dl sukker
evt. rød eller grøn frugtfarve
sukker
Lad agar-agaren ligge i rigeligt med vand natten over.
Vask og tør æblerne. Stil dem tæt i en bradepande.
Steg den i ovnen ved 225º til de er bløde.
Lad dem, gå igennem en sigte, mens de endnu er varme.
Kog mosen med sukker til temmelig fast grød.
Rør agar-agar i efter at den er dryppet godt af, og sørg for at den smelter.
Tilsæt evt. lidt rød eller grøn frugtfarve.
Hæld mosen op i en olieret bradepande eller aluminiumsform, ca. 20x30 cm. Lad flæsket stivne.
Vip den derefter på et stykke smørrebrødspapir og placer det på en rist.
Lad den tørre i stuetemperatur nogle døgn.
Den skal helst tørre ret hurtigt, da den ellers kan mugne.
Skær den i stykker og vend dem i sukker.