Resultat af søgning
Udvidet søg
Find en god opskrift
og / eller
Retten skal indeholde
skriv en speciel råvare eller del retten
SKAL
indeholde, fx: kalvelever, salvie (hvis flere, skriv med komma imellem)
og / eller
Fravælg
skriv hvad retten
IKKE
må indeholde, fx: hvedemel, paprika, øl (hvis flere, skriv med komma imellem)
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Æ
Ø
Å
123...
Gl. dansk
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
Airsju - Eiris sju
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Amager hønsesuppe
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
And
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Ande- eller gåsesteg med brunkål
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Andebryst med sommergrønt og klassisk, dansk frugtgrød
Når man elsker and, skal den ikke kun spises Mortens- og juleaften. På denne tid af året er det lækkert at servere and sammen med sommerens friske grønsager
Andepølse fra Sydsjællands øer
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Andesauce - hjemmelavet
Den perfekte sauce til din juleand krydret med timian og laurbærblade, som mormor lavede den
Andesteg - god gammeldags
God gammeldags andesteg er opskriften på en rigtig mortensaften, og for mange også en del af menuen juleaften. Denne opskrift på andesteg er klassisk
Andesteg langtidsstegt
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Ans Flæskeæggekage
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Arme ridder med følge
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Arme Riddere
Server de arme riddere på amerikansk maner med ahornsirup og kanel og gerne også med frisk frugt for at få ekstra vitaminer
Arme riddere - Marie's
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Arme riddere og råstegt hummer
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Aspargessuppe fra Samsø
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Bankeflæsk
Bankeflæsk minder meget om retten bankekød, der bruges, som navnet antyder, dog flæsk i denne ret, samt kærnemælk. Server gerne retten med kogte kartofler og grønne bønner samt pyntet med persille.
Bankekød med kartoffelmos fra det nye køkken
Bankekød er en typisk dansk ret med blandt andet laurbærblade og i denne opskift også enebær. Retten laves oftest på oksekød
Barsø kaffebrød
Barsø ligger lidt nordøst for Åbenrå ud for Genner bugt. Derfra kommer denne opskrift på Kaffebrød. Serveres til eftermiddagskaffen eller teen.
Bedstemorboller
Utrolig lette og lækre boller med kaffefløde og safran. Perfekt til hyggen en søndag eftermiddag eller til børnefødselsdag.
Beer-bread
Beer-bread, eller øllebrød er en gammel dansk ret, der ofte spises som morgenmad. Retten er billig og let at lave, og det er måske derfor vi danskere så godt kan lide den?
Benløse fugle
Selvom navnet antyder indhold af fugl, laves benløse fugle oftestaf oksekød. Her bruges en okseklup samt spæk til at holde sammen på kødet. Retten serveres med vildt sauce, hvide kartofler og rødkål.
Benløse fugle -
Benløse fugle laves traditonen tro ikke af fugle med af oksekød, her okseinderlår. Her er retten blandt andet også lavet med gulerødder og kartofler. Server gerne med godt hjemmelavet brød til.
Bergfisk med sennepssauce
Prøv denne spændende ret med bergfisk -eller klipfisk, som det også kaldes med sennepssauce, der er den fortrukne sauce til torsk. Server gerne kogte kartofler til retten. Dette er en fynsk egensret.
Bidesild med sauce
Bidesild er rå spegesild der oprindeligt spises direkte fra salttønden. Her spises de saltede sild med løg og radiser som tilbehør og en lækker sauce og godt brød. Spises med fingrende.
BIG - Balls in brown (engelsk)
BIG er måske ikke den mest beskrivende navn til en ret. På dansk kan den kaldes boller i grøntsager og laves med hvidkål og svinekød og oksekød. Retten er let at lave og smager godt. Velbekommen.
Bladpølse fra Lolland
En af de specielle retter fra Lolland er denne kålpølse. Man kan finde en variant på Falster, men her omvikler man dog ikke grøden med kålblade. Velbekomme
Blodkumper
Når der blev slagtet dyr til jul, var der af og til mere blod, end der kunne være i tarmene til blodpølseme, så lavede man Blodkumper. Egnsret fra Midtjylland.
Blodpandekager
Blodpandekager er en gammel sønderjysk egnsret. Pandekagerne serveres ofte en af de første dage efter slagtningen.
Blodpølse
Blodpølser ligner ikke andre typer pølser, idet hovedingrediensen er blod. Spises lunt i skiver, med æblemos, sirup eller dryppet med sukker og kanel.
Blodsaltede sild fra Sydøstsjælland
Blodsaltede sild er ferske sild, der er drysset godt med groft salt og vendt rundt. Sildene skal ligge i dette salt et døgn.
Blødost - Skørost
Skørost eller blødost er en fynsk ost. Den laves på sødmælk eller tykmælk. Osten spises på brød med salt.
Bogense maskintorsk
Maskintorsk er en af de helt traditionelle egnsretter. Retten har gennem tiderne undergået flere forandringer, men dette skulle være den originale opskrift. Server torsken med grovbrød. Velbekomme.
Bogense torsk
Bogense torsk eller maskintorsk er en klassisk fynsk egnsret. Retten er let at lave. Server lige fra ovnen med kartofler og persille. Velbekomme.
Boghvedegrød - i trykkoger
Prøv denne opskrift på boghvedegrød lavet i trykkoger. Boghvedegrøden spises som risengrød, drysset med kanelsukker og med en smørklat.
Boghvedegrød fra Fyn
Boghvedegrød er oprindeligt et egnsret fra Fyn. Grøden er let at lave og smager lækkert. Spis den ligesom risengrød ned en klat smør og en smule sirup.
Boiled cod
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Boiled salted saddle of pork and spring cabbage
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Bollemælk, Klømpemælk, Kærpemælk eller Dralemælk
Her er opskriften på en egnsret fra Lolland og Falster kendt under navnene bollemælk, kløpemælk, kærpemælk og dralemælk. Retten er hurtig at lave.
Boller i karry med løse ris og ærter
Her har vi en klassiker fra middagsbordet. Boller i karry er en let og hurtig ret - perfekt til aftensmad for familien. Her serveres retten med ris og ærter, men andre grøntsager kan også bruges.
Boller i karry Sørens
Her kan du finde opskriften på både boller i karry og boller i selleri. Begge retter er lette at lave, og smager dejligt. Prøv retterne som let og hurtig aftensmad til familien på farten.
Boller i selleri
Boller i selleri er en let og hurtigt alternativ til boller i karry. Retten er perfekt til den travle familie. Server gerne brød eller kartofler til retten.
Boller til saltsuppe
Her er tilbehøret til en fynsk egensret: saltsuppe. Tilbehøret er boller lavet på blandt andet kartofler. De er lette at lave. Kødsupper er meget karakteristisk for det fynske køkken.
Bommersnæra - Byggrynsvælling
Bommersnæra eller byggrynsvælling er en egnsret fra Bornholm som blandt andet laves med tørret frugt. Prøv for eksempel med svesker eller æbler. Velbekomme.
Bondepige med slør
Bondepige med slør er klassisk dansk dessert lavet med rugbrød og æbler. Desserten minder om æblekage eller trifli - idet den laves i lag. Desserten smager dejligt og er for mange en nostalgisk sag.
Bondepige med slør - Maries
Bondepige med slør er en klassisk dansk dessert med æble. Desserten er nem at lave -gerne i forvejen, og er derfor perfekt til gæster. Retten laves traditionelt ikke med chokoladedrys-
Bornholmer biksemad
Når biksemaden er bornholmsk, skal der selvfølgelig sild i. Retten her er let at lave og smager dejligt. Perfekt til aftensmad med rester - Gerne serveret med et spejlæg til. velbekomme.
Bornholmsk sennep
Sennep var helt uundværligt til bornholmernes mad. Man brugte et runkefad, når man skulle runke (male) sennepskarnene. I dag kan en bruge en morter i stedet for et runkefad.
Brawn
Brawn er det engelske ord for sylte, så her kan du på engelsk lære hvordan man laver traditionel dansk sylte til julefrokostbordet.
Brede melboller
Disse boller fra Veddum ved Hadsund er helt specielle. De hører traditionelt julen til. egnsret også kendt som bredboller.
Brown cookies
En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
1
2
3
4
5
6
7
...
For børnekokke
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagemaskine
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Helle
Bliver bedre med finthakket chokolade i
Gitte Hansen
Hvor mange boller giver det, og kan de fryses?
madABC.dk
Til Erik. Ifølge kokken skulle det være OK.
Erik Fleischer
100 gram tørrede morkler virker voldsomt. Kan det virkeligt passe?
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Prøv vores Kogekunst quiz
Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Vin
Øl
Vand
Sodavand
Saft
Mælk
Ingenting
Andet
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...