Logo

Æblemarmelade Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1/2 kg madæbler

1/2 kg søde æbler

1/2 kg sukker

1/2 l vand

1 tsk stødt kanel

1 tsk Atamon

 

Halvdelen af sukkeret kommes i en tykbundet gryde og varmes op til en lys karamel. De istandgjorte madæbler røres godt op i karamellen, hvorefter de søde æbler tilsættes og ligeledes blandes godt med sukkermassen.

Vand tilsættes, og marmeladen koger til æblerne er møre, ca. 15-20 min.

Rør godt undervejs.

Marmeladen smages til med det resterende sukker - brug din egen smag.

 

Æblemosen kan også bruges til Æblekage

Læg et lag æblemos i ildfast fad, derefter et lag rå æbler i både og et lag lagkagecreme.

Endnu et lag æblemos og pynt med rå æbler.

Bages i ovn ved 200°C i ca., 20 min. og serveres med cremefraiche, koldt flødeskum eller en skive is.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbledessert, sprødDesserten bliver gyldenbrun og sprød - meget lækker.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os