300 g mørk chokolade til overtræk
1 dl sukker
½ dl vand
300 g abrikoser, tørrede
½ stang vanilje, korn heraf
2-3 dråber citronolie
Temperer den mørke chokolade.
Pensl 2 støbeforme med chokoladen, fyld helt op og giv formen et let
slag mod bordet.
Hæld fyldet ud og skrab rent, så alle forme nu er betrukket med et
dækkende lag chokolade som skal.
Stil det i fryseren i 1-2 minutter, så det lige sætter sig.
Lad det størkne koldt.
Kog sukker og vand sammen i ca 5 minutter, og lad det blive til en tyk
men klar sirup.
Lad siruppen køle af.
Blend de tørrede abrikoser til en god masse, der blandes med sirup,
vaniljekorn og et par dråber citronolie.
Anbring med 2 skeer rent.
Stil i fryser i 2 minutter, og stil så køligt, til de er størknet.
Vend dem ud og opbevar dem køligt og tørt.