Logo

Abrikosmarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikosmarmelade er dejlig på både brød og boller, den kan også med fordel bruges i andet bagværk så som tærter.  

 

1 kg friske abrikoser

1/2 kg sukker

1 citron

konserveringsmiddel

 

Det er luksus at have sit eget abrikostræ, men det findes i mange gamle haver, hvor træet kan stå lunt op mod en sydmur.

I dag kan friske abrikoser købes i sæsonen, d.v.s. tidligt på sommeren, så derfor er her også en opskrift på abrikosmarmelade.

Flæk abrikoserne og tag stenen ud.

Kom frugten i en gryde med sukker.

Lad det stå til næste dag.

Kom reven citronskal og -saft i blandingen og bring det langsomt til kogepunktet.

Lad blandingen koge i 10-15 minutter, mens der røres - marmeladen sætter sig meget nemt på bunden.

Tag gryden fra varmen og tilsæt konserveringsmiddel.

Hæld straks efter marmeladen på rene glas og luk til.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.801 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hindbær-pavlovaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os