Logo

Agerhønsegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4 stk agerhøns
salt og peber
125 g fersk spæk
hvedemel
100 g smør eller margarine
5 dl mælk, tynd fløde eller piskefløde

De plukkede og rengjorte agerhøns tørres og indgnides med salt og peber indvendigt og udvendig.

Opsættes og ombindes med tynde udbankede spækskiver, hvorefter de vendes i hvedemel.

Fedtstoffet brunes let, og fuglene brunes heri, indtil de er smukt lysebrune på alle sider.

Nu tilsættes den kogende væske, varmen dæmpes, og fuglene steges under låg ca. 1 time. Ældre agerhøns kræver ofte 2 timers stegning, før de er tilstrækkelig møre.

Den istandgjorte indmad kan steges for sig eller sammen med agerhønsene. Skyen sies og jævnes.

Båndene fjernes, fuglene deles på langs og garneres med salat etc.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 727 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• TroldehøjEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!