Logo

Agurker, der bliver gode

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

(ca. 5 liter)

4 kg grønne agurker
Saltlage:
4 l vand
500 g groft salt
2 dl eddike
4 tsk Atamonpulver eller 8 tsk flydende Atamon. 

Eddikelage:
3 l eddike
2 kg sukker
500 g små skoldede og pillede løg
2 dildskærme
1 brev Melatin syltekrydderier
6 tsk flydende Atamon

—

A) Agurkerne børstes rene, snittes i begge ender og dækkes med koldt vand. Salt, eddike og Atamon blandes i.

Et let pres lægges på. Krukken dækkes til og stilles kolde i 3 dage.

Rør af og til deri.

Saltlagen hældes fra.

 

B) Agurkerne dækkes med kogende vand og udvandes i 2 timer.

Vandet hældes fra.

Eddiken bringes i kog med halvdelen af sukkeret og hældes kogende over agurkerne.

Et let pres lægges på.

Krukken dækkes til med et klæde og opbevares koldt i 2-3 dage.

 

C) Lagen hældes fra og bringes i kog.

Resten af sukkeret tilsættes sammen med løg, dildskærme og kogeposen med syltekrydderier.

Koges i ca. 10 min. Atamon røres i.

Lagen hældes straks over agurkerne.

Krydderiposen skal ligge øverst, så den kan fjernes, når smagen er tilpas, ca. 1 måned efter syltningen.

Der lægges pres på og krukken dækkes igen med et klæde.

Krukken lukkes til dagen efter.

 

Opskrift fra Den grønne Syltebog


 

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 702 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CappucinoparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os