Logo

Amasake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

5 dl søde ris
1 l. vand
2,5 dl koji

Rens risene og læg dem i blød i vandet i 4 - 8 timer.
Trykkog risene i 45 min. eller kog dem i 1 time.
Læg risene i en skål og lad dem køle til omkring 60°C.
Bland koji'en i og dæk skålen til.
Sæt skålen på et varmt sted, eller pak den ind i et håndklæde og sæt den i en dyne.
Efter 4 - 8 timer vil koji'en være smeltet og fermenteringen er færdig.
Hæld amasaken i en gryde og bring det til kogepunktet.
Tilsæt 1/3 tsk salt.
Hæld det på glas og stil det koldt. Brug det i drikke.

Variation: i stedet for koji kan bruges spiret hvede. Samme mængde.
Et endnu stærkere koncentrat laves af lige dele ris og koji. Alm. korte, brune ris eller andre kornprodukter (hirse, havre, boghvede) kan bruges i stedet for, eller sammen med, søde ris. Brug ris eller byg-koji.

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 785 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbæris på sprød bundEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os