Logo

Appelsin cremekaramel - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cremekaramel er traditionelt en af familiens favoritter. Her har de fået lidt mere smag med frisk appelsinsaft for at give desserten et pift af frisk frugt. 6 portioner
 
Til karamel:
125 g melis
3 spiseskefulde appelsinsaft
Til cremesaucen:
5 dl mælk eller 2,5 dl mælk og 2,5 dl piskefløde
Revet skal fra 1 citron
4 ekstra store æg
50 g melis
 
Forvarm ovnen til 160ºC.
Kom melis og appelsinsaft i en lille gryde og kog det over høj varme i cirka 10 minutter, idet du rører i den af og til, indtil sukkeret er opløst og lagen er tyk og gylden, lagen må ikke koge over.
Tag den af varmen og hæld den i 6 små budding-forme.
Kom mælken (eller hvis det skal være en mere cremet sauce, halvt mælk, halvt piskefløde) sammen med revet appelsinskal.
Lad blandingen koge over lav varme.
Pisk æggene og melis i en skål eller kande - en kande er bedst, når man skal hælde creme saucen i formene senere.
Tilsæt den varme mælk under stadig omrøring til æggeblandingen.
Hæld forsigtigt creme saucen ned til karamellagen i formene og sæt dem i en bradepande, der er halv fuld af varm (men ikke kogende) vand.
Vandet skal nå op til midten af formene.
Sæt bradepanden i den forvarmede ovn i cirka 45 minutter.
For at være sikker på creme saucen har sat sig, så stik en kniv i den; hvis der ikke hænger noget på, er creme saucen færdig.
Lad desserten køle af.
Hvis man vil have det bedste resultat ud af det, så stil den i køleskab i 24 timer før servering; det opløser karamellem i bunden af formene gradvist, og det giver mere lage.
Ved servering vendes desserten forsigtigt ud på en tallerken.
Server den som den er eller med fløde eller Appelsinsauce (se dette).
 
230 kcal; 8 g protein; 8 g fedt, heraf 3 g mættet; 35 g kulhydrat; O g fibre; 104 mg natrium; 120 mg kalcium

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hindbærsalat med ostespecierEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os