Riskugler:
300 g rundkornede ris
50 g smør
1 anelse safran
3 spsk reven parmesan
1 æg
salt
Fyld:
100 g kyllingelever
½ løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 spsk smør
75 g hakket kalvekød
120 g ærter
1 spsk tomatpuré
½ tsk friskhakket persille
½ tsk friskhakket basilikum
½ tsk friskhakket løvstikke
1 ½ dl hønsebouillon
olie eller friturefedt til udbagning
2 æg
2-3 spsk hvedemel
50 g fin rasp
Risene koges i saltvand 10 minutter, sigtes og afkøles.
Risene røres sammen med smør, safran, parmesan og æg. Stilles koldt. Kyllingeleveren renses og skæres i fine tern.
Løg og hvidløg pilles og skæres i fine tern.
Olien varmes og heri sauteres løg og hvidløg gylden.
Tilsæt herefter kyllingelever, hakket kalvekød og ærter sammen med tomatpuré og hakkede krydderurter.
Tilsidst hældes bouillon på og retten koger ved svag varme i 10-15 minutter.
Krydr med salt og peber.
Af rismassen formes små kugler på størrelse med mandariner.
I midten af hver kugle laves en fordybning med fingeren og heri fyldes lidt af kødmassen.
Åbningen lukkes igen. Olien opvarmes.
Æg piskes sammen og kuglerne paneres i hvedemel, æg og rasp.
Bages i den hede olie til de er gyldne og ser dejlig sprøde ud.