Logo

Aspargesrisotto - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En knivspids safran og nogle få, grønne asparges forvandler en almindelig risotto til en lys, farvestrålende ret. 4 portioner (eller 6 som tilbehør)
 
2 spiseskefulde olivenolie
1 lille hakket løg
1 fed pillet og knust hvidløg
125 g grønne asparges
300 g risotto-ris, enten Arborio eller Pastariso 
1,25 dl tør hvidvin
Masser af safran-grifler, tørret og pulveriseret 
9 dl hønse- eller grønsagsbouillon
Salt og peber efter behag
 
Opvarm olien i en mellemstor kasserolle.
Tilsæt løg og hvidløg og varm langsomt op, til blandingen er lind.
Hak aspargesstilkene.
Gem toppen af dem og læg stilkene i kasserollen.
Steg dem sammen med løg og hvidløg i 1-2 minutter, tilsæt så risen.
Rør rundt indtil risen er svøbt ind i olie og let blanke.
Tilsæt hvidvinen og skru ned for varmen, indtil risen har opsuget væden.
Opløs den tørrede, pulveriserede safran i den varme bouillon og hæld den i risen.
Rør rundt i blandingen og bring den til at koge.
Skru ned for varmen og lad blandingen simre uden låg i 10 minutter, mens du af og til rører iden.
Risen er kogt, når væden er opsuget og risen er blød og al dente.
Tilsæt salt og peber efter behag og tag retten af varmen.
Server den med det samme.
 
382 kcal; 8 g protein; 8,5 g fedt, heraf 1,5 g mættet; 67 g kulhydrat; 1 g fibre; 366 mg natrium; 62 mg kalcium
 
Alternativ: Champignonrisotto
Hvis du laver en champignon-risotto, så erstat aspargesen med 50 g tørre champigmoms, der har ligget i 1/2 kop varm vand.
Tilsæt champignonerne til løg, hvidløg og ris i kasserollen og hæld den varme bouillon over, og champignon-vandet i stedet for hvidvin.
Lav retten ligesom Asparges Risotto'en ovenfor, men brug ikke safran.
Når risen er kogt færdig, så rør lidt friskrevet muskatnød i, tilføj salt og peber og server retten med en pynt af 1/2 kop friskrevet parmesan-ost.


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 555 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ris à l'amande - Ris à la mande - risalamandeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os