Logo

Auberginegratin fra Vieux Peygros

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 personer

4 pæne auberginer (1kg)
2 løg, helst hvide (300 g)
2 fed hvidløg
4 store store, modne tomater (600 g)
10 spsk olivenolie
2 spsk reven parmesan
2 spsk rasp
1 kvist sar
1 lille bdt persille
Salt og peber
4 æg (kan udelades)
Groft salt (kan udelades)
1 bdt sar (kan udelades)

Skræl auberginerne, løgene og hvidløgsfedene. Hak løgene fint og sæt dem over i en emaljeret gryde med 2 spsk olivenolie og svits dem i olien den at de får farve. Skær auberginerne i skiver på 3-4 mm. Hak hvidløg, sar og persille sammen og stil det til side på en tallerken. Varm ovnen op til 300C. Smør en bradepande med 2 spsk olivenolie og drys den let med salt. Læg aubergineskiverne på uden at de dækker hinanden og sæt dem i ovnen, til de er bløde, ca. 10 min. Gentag dette, til der ikke er flere aubergineskiver. Læg dem til side. Et ovnfast fad smøres med nogle dråber olivenolie og i bunden lægges et lag aubergineskiver og ovenpå dem et lag kogte løg. Drys en smule salt på. Skær tomaterne i tynde skiver og læg dem på løgene. Blandingen af hakket persille, hvidløg og sar fordeles på dem. De dækkes med endnu et lag aubergineskiver, og der sluttes af med et lag tomater, salt og peber. I en skål blandes raspen og den revne parmesanost, og tomaterne dækkes med denne blanding. 2 spsk olivenolie hældes over. Sæt fadet i ovnen og bag gratinen i 45 min. ved 110C, men pas på, at den ikke bliver for tør. Reducer varmen, hvis det skulle blive nødvendigt. Gratinen serveres i fadet, garneret med sarblade.
Man kan også, så snart fadet er taget ud af ovnen, med en stor ske lave fire fordybninger i gratinen, og i hver af disse slår man et frisk æg ud. Fadet sættes igen i ovnen i 5-10 min. Fadet tages ud, og der krydres med groft salt og peber.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 520 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FrugtkurvEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!