Logo

Biryani

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Biryani er en delikat krydret lammeret med ris og kartofler. Retten er let at lave og smager dejligt blandt andet på grund af de mange lækre krydderier. Velbekomme,

 

Dette er en delikat krydret asiatisk lammeret med ris og kartofler.

600 g lammekød i tern
3 løg
20 g frisk, revet ingefær
8 fed hvidløg
chilipebre (efter smag og styrke)
4 store tomater, hakket
1/2 tsk kryddernelliker
6 stk hel kanel
1 1/2 tsk kardemomme
1 spsk gurkemeje
5 dl ris
1 liter bouillon
6 store kartofler
salt

1. Kød og løgringe brunes i olie, og tages derefter op af gryden.
2. Ingefær, presset hvidløg og chilipebre svitses nogle minutter uden at branke, hvorefter kød og løg lægges tilbage i gryden. Svits videre i 5 minutter.
3. Tilsæt tomat og krydderier og lad det simre i 5 minutter.
4. Bouillon hældes ved, og retten koges i 1/2 time.
5. Ris (skyllet under rindende koldt vand (for at reducere stivelsesindholdet)) samt kartofler (skrællet og skåret i tern) tilsættes, og der omrøres grundigt. Når retten atter koger, smages til med salt og evt. ekstra krydderier.
6. Koges videre til ris og kartofler er møre.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Honning-isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os