Logo

Blodkumper

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 

Når der blev slagtet dyr til jul, var der af og til mere blod, end der kunne være i tarme­ne til blodpølseme, så lavede man Blodkumper.
 
"Det var særlig, når vi slagtede til jul; en gris og to lam.
Da blev der tit så meget blod, at tarmene ikke slog til, og så kogte vi kumper. Når tarmene var fyldt, kom vi lidt mere hvedemel i den resterende blodmasse, men ikke så meget, at vi lavede det med hånden.
Vi brugte to skeer, og formede det som store boller, som vi kom i den suppe, blodpølsen var kogt i.
Når kumperne skulle spises, blev de skåret i skiver og varmet op i smør eller fedt på pan­den, og så spistes de med fedtgrever og sirup til, eller de blev skåret i terninger og varmet i mælk og fedtgrever, og så sirup til, når de spistes .. "
 
Denne forklaring på, hvordan man lavede Kumper stammer fra Jane Høyer Holgersen i Hee lidt nord for Ringkøbing.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.830 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her