Logo

Blommemarmelade med valnøddekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Blommemarmelade kan bruges ved mange lejligheder: på morgenbordet, til de nybagte boller og så bidere. Denne marmelade laves blandt andet med nelliker og valnødder. Marmeladen er ganske let at gå til.



900 g udstendede blommer
skal og saft af 1/2 appelsin
skal og saft af 1/4 citron
2 hele nelliker
500 g sukker
30 g valnøddekerner
lidt pektin (melatin)

*


Skær blommerne i mindre stykker og kom de 4 første ingredienser i en gryde. Kom nellikerne i en papirtepose, så er de nemmere at fiske op bag efter.

Tilsæt 100 g af sukkeret og bring blommerne i kog.

Kog dem møre for svag varme.

Bland resten af sukkeret i, bortset fra 2 spsk.

Bring i kog igen.

Tilsæt grofthakkede valnøddekerner og kog 5 min.

Tjek om marmeladen er tyk nok.

Rør ellers de 2 spsk sukker med 1 spsk melatin og drys det i marmeladen.

Lad det lige koge og hæld så på skoldede glas.


Grønsager pr portion: Ca. 950 g

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 845 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pavlova - New Zealand's national dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os