Logo

Champignon med parmesanost-fyld - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse bagte champignoner; fyldt med hvidløg, krydderurter og ost er en god appetitvækker eller mellemret. 4 portioner
 
4 store, flade champignoner
2 fed knust hvidløg
En håndfuld friskhakket persille
25 g friskrevet parmesan ost
2 spiseskefulde olivenolie plus lidt ekstra til smøring
Friskkværnet peber efter behag
 
Forvarm ovnen til 190ºC.
Skyl champignonerne og fjern stokken.
Læg hatten til side og hak stokken fint.
Bland de hakkede stokke, hvidløg, persille og parmesanost sammen med olivenolie.
Tilsæt friskkværnet sort peber, men ikke salt, da osten er salt nok.
Smør champignon-hattene med olivenolie og læg dem i et ovnfast fad.
Del fyldet og pres det ind i hatten med en ske.
Sæt retten i den forvarmede ovn i 20 minutter.
Tag den ud af ovnen, drys mere friskhakket persille over og lad den køle lidt af før servering.
 
95 kcal; 4 g protein; 9 g fedt, heraf 2 g mættet; 3 g kulhydrat; 1 g fibre; 72 mg niltrium; 80 mg kalcium
 
Alternativ: Champignoner med grønsagsfyld
Lav en grønsags-purée af 125 g grønsager efter eget valg.
Hak 2 skalotteløg fint og sauter dem, til de er blanke.
Tag dem af varmen og bland dem i purée'n.
Tilsæt stødt koriander og salt og peber efter behag.
Spred en spiseskefuld purée over hver champignonhat (se ovenfor).
Bag dem som ovenfor.
Drys med friskhakket koriander ved servering.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her