Logo

Chokoladekiks, hjemmelavede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Det er SÅ NEMT at lave chokoladekiks selv. Eller sandwichkiks med kakaocreme – lette, sprøde og luftige - og du vil herefter sige: aldrig Prince Rolls igen.

Det er SÅ NEMT at lave chokoladekiks selv. Eller sandwichkiks med kakaocreme – lette, sprøde og luftige - og du vil herefter sige: aldrig Prince Rolls igen.  ca 25 stk

 

250 g Aurions almindelige hvedemel (fra fx Urtekram)

50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt
150 g flormelis
150 g blødt smør eller mælkefri margarine
1 tsk vaniljesukker
Et nip salt
1 æg eller ½ dl hørfrøskum
1-2 spsk koldt vand hvis dejen er for tør

*

De tørre ingredienser sigtes sammen.

Hvis dejen køres i røremaskinen, starter man med at tilsætte smør/margarin og køre på laveste hastighed med K spaden.

Derefter tilsættes æg/hørfrøskum og dejen køres videre til den samler sig.

Hvis den er for tør, tilsættes lidt vand.

Ælt dejen let sammen på bordet og klap den ud til en cirkel.

Det vil gøre udrulningen nemmere senere.

Pak dejen godt ind, så den ikke tørrer ud, og læg den i køleskabet en halv time.

Rul dejen tyndt ud, ca 3 mm tykkelse.

Stik den ud med et glas (5-6 cm i diameter) eller en småkageudstikker og læg kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages ved 200°C i 8-10 minutter.

Hold øje, for bagetiden afhænger meget af kiksenes tykkelse, og bare et enkelt minut for meget kan ødelægge hele pladen.
Lad kiksene køle helt af på en rist. (opbevares herefter i kagedåse.)

Når de er helt kolde lægges de sammen med chokoladecreme.

 

Chokoladecreme

125 g smør eller margarine
1 knsp salt, hvis du bruger margarine

300 g flormelis
½ dl kakaopulver
1-2 spsk mælk
1 tsk vaniljesukker
*

Pisk smørret til det er lyst og luftigt. Tilsæt flormelis lidt efter lidt.

Når det begynder at blive for tykt til røremaskinen, tilsættes 1-2 spsk mælk alt efter hvor tykt man ønsker det.

Pisk til sidst vaniljesukker i.

Konsistensen kan justeres efter ønske ved at tilsætte enten mælk eller flormelis. Opbevares herefter i køleskab.

 

Tips: Lav dejen dagen før, og 'rul' den så i bagepapir og ind i en frysepose i køleskab. Så er det bare at skære tynde skiver af 'dejpølsen', og ind i ovnen.

 

Kiksene kan laves til veganske chokoladekiks; tilsæt et par spsk ekstra vand i stedet for hørfrøskum.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (11 stemmer)
Siden er blevet set 6.239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Isbombe med appelsinsorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
53903-06-2014 18:45:25 Rosa
Lækker opskrift, skal klart prøves! Hvor længe kan chokolade kiksene holde sig? :-)

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!