Logo

Christmaspudding

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(Bagværk,Kager)
12 Personer

250 g nyretælle
65 g rasp eller tørt, afskorpet franskbrød
1 3/4 dl kogende sødmælk
5 æg
250 g sukker
250 g skoldede rosiner
250 g skoldede korender
65 g hakket sukat
65 g hakket pomeransskal
65 g smuttede, hakkede mandler
1 finthakket citron uden kerner
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 tsk stødt kanel
1/2 tsk muskatnød
1 1/2 dl citron- og appelsinsaft
1/2 dl ribsgelé eller rom.
Sauce:
1 liter saftsauce eller hard sauce:
125 g smør
150 g flormelis
2 spsk citronsaft eller 1/2 dl rom.

Nyretællen skæres itu. De udvendige hinder fjernes.Tællen hakkes gennem kødmaskinen. Derefter males tørt franskbrød igennem. Brød eller rasp overhældes med kogende mælk. Hele æg og farin piskes sammen.Tælle og brød tilsættes. De velafdryppede, hakkede frugter, sukat, pomeransskal, mandler og citron blandes sammen med en gaffel. Hvedemel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og hældes over. Hvedemel og fyld blandes sammen og røres i dejen. Denne fyldes i en smurt, raspstrøet buddingform eller kageform, der rummer 2 1/4 liter. Formen dækkes med et tæt låg, evt. af aluminium-folie, og dampes i vandbad i ovnen ved 150ºC i 31/2 time. Den vendes og serveres varm, pyntet med kristtjørn og evt. overhældt med rom eller cognac, der antændes, så buddingen bæres brændende på bordet. Saftsauce eller hard sauce = smørcreme, serveres til.

Buddingen kan som i England tilberedes i september-oktober og gemmes til jul. Dejen kan da fyldes i smurte, raspstrøede henkogningsglas uden indsnævring foroven, så buddingen kan glide hel ud. Glassene lukkes med gummiringe, og stilles i vandbad i ovnen ved 150ºC i 2 timer. De gemmes koldt. De dampes varme 1 time før serveringen, vendes, antændes med sprit eller rom og serveres. som ovenfor.
--
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Limemarineret jordbær med rørt Caloric isEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os