Logo

Colomba - Italiensk påskekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

500 g hvedemel
4 hele æg
2 æggeblommer
160 g smør og lidt mere
160 g sukker
120 g mandler
160 g kandiserede appelsinskaller
80 g krystalliseret sukker
2.4 dl mælk
2 spsk tørgær
salt
 
Forvarm ovnen til 160ºC.
Kog mandlerne op og smut dem.
Smelt gæren i halvdelen af mælken (varm).
Ælt halvdelen af melet i væsken og form til en kugle.
Dæk med et fugtigt viskestykke og stil den til hævning.
Når dejen er hævet til det dobbelte, æltes æggene, 1 æggeblomme, resten af melet, sukker, smør, et ”nip” salt, appelsinen og resten af mælken i.
Smør en bageplade, placer dejen, der er formet som en due.
Pensl med den resterende æggeblomme og drys hakkede mandler og
krystalsukker på.
Når dejen har hævet til det dobbelte, bages den en time.

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbærkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!