10 personer - Har man en mandolin, kan denne salat klares til 60 personer, selv om jordskokker er besværlige at skrælle. Men da de kan lægges i dressingen, kan det gøres om formiddagen, uden at de misfarves.
1 blomkålshoved
1 bdt  rucola
½ kg jordskokker eller skorzonerrødder
½ bdt  bredbladet persille 
100 g hasselnødder
Dressing:
1 dl mayonnaise
3 dl cremefraiche 18 %
1 spsk grov dijonsennep
2 spsk flydende akaciehonning 
salt og peber
Skyl blomkålen, fjern alle blade og del den i meget små buketter. 
Rør dressingen sammen og smag til. 
Skræl jordskokkerne og høvl dem i tynde skiver på mandolinen. 
Kom skiverne direkte i dressingen, så de ikke misfarves. 
Hak skyllet rucola og persille groft. 
Hak nødder meget groft (næsten kun i halve). 
Vend det hele sammen.