50 g  margarine 
1 løg, skåret i tynde skiver 
1 des.flåede tomater 
1 fed hvidløg 
½ tsk  tørret basilikum 
3 tsk  persille 
1 tsk  salt 
½ tsk  peber, friskkværnet 
350 g  langkornet ris 
9 dl  vand 
2 bouillonterninger 
Smelt margarinen i en stor gryde. 
Tilsæt løgskiverne og lad det stege i 5-10 min indtil de er bløde, men ikke brune. 
Tilsæt tomat, hvidløg, basilikum, persille, salt og peber og lad det stege 
i 3-4 min, der omrøres hyppigt. 
Tilsæt risene og bland det godt. 
Tilsæt vand og bouillon-terningerne og lad det hele koge kraftigt i ca. 3 min. 
Skru ned for blusset, kom låg over og lad det simre i ca. 15-20 min indtil væden er blevet absorberet. 
Skru ned for varmen, fjern låget, kom et viskestykke over og læg låget 
på igen. 
Lad pilaffen hvile i 10-15 minutter, hæld over i en skål, rør op i risen med en langgrenet gaffel og server.