Den originale opskrift. Bedekød er ret u-opdriveligt, men man kan opnå pæne resultater med kødet fra en lammekølle.
Udbene køllen og skær kødet ud i flager, som så bankes yderligere ud - inden de lægges i marinaden - i en plastpose og i køleskabet i mindst et døgn. Vendes af og til.
Til kødet fra en middelstor kølle - som rækker til ca. seks personer - bruges følgende mængder til marinade:
1 top spsk salt
1 top tsk sort, hel peber
1 top tsk oregano
1 top tsk timian
1 stort, fint hakket løg
2 deciliter hvidvin, fx. Retsina (den med harpikssmagen)
1 dl olivenolie
Giv marinaden en tur i blenderen.
Der skal rigeligt med ris til retten.
Vi blander lidt blødt stegte løg i de tørre ris.
Og serverer ret sparsomt af det fint snittede, brunt-stegte kød til. Men der serveres flere portioner til hver, efterhånden som det bliver klart på grillen.
Grillen/kullene tændes og skal være grå.
Så hænges spiddet op og drejer tæt foran gløderne i ca. en halv time - med tilsyn af og til. Sørger for at det yderste bliver brunt og sprødt. Med en skarp kniv skæres ret fine snitter af.
Og næste side drejes hen foran gløderne - og snittes af.
En stor kopfuld fordeles med rigeligt ris til de 4-6 gæster pr. gang.