Logo

Edderfuglebryst og -lår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I denne opskrift bruges kun bryststykkerne og lår + overlår af Edderfuglene, det har den fordel at da man kun bruger det rene kød uden ben og fedt, får man ikke den trannede smag som en edderfugl der er stegt med hele skroget godt kan få, også selv om man er omhyggelig med at pille fedtet af. Vinger og skrog er der kun meget lidt kød på alligevel. Der beregnes 1 til 2 fugle til 2 personer
 
Edderfuglen gøres i stand på denne måde :
Fuglen lægges på ryggen og med en lille skarp kniv skæres skindet igennem midt over brystbenet fra halsen og ned til gumpen, herefter krænges skindet tilbage så det kun hænger fast i ryggen, derefter skærer man ligeledes skindet ud på hvert lår og krænger skindet af.
Lår og overlår skæres af og bryststykkerne skæres af ved at skære ned ved brystbenet og derefter følge skroget således at man får så meget kød med som muligt.
Kødstykkerne efterpudses og hvis der sidder lidt af det gule fedt fjernes dette, lårene skal ikke udbenes, lægges i kærnemælk eventuelt tilsat lidt vand i nogle (3-4) timer.
Hvis det tidsmæssigt passer bedst kan de sagtens stå natten over.
Kødstykkerne tages op og duppes tørre med et rent viskestykke eller køkkenrulle og spækkes med nogle strimler røget spæk eller bacon.
I stedet for røget spæk kan man også skære en lomme som fyldes med persille.
Ombindes med en bomuldssnor eller holdes sammen med kødnåle.
I en tilpas stor gerne tykbundet gryde brunes stykkerne godt i lidt margarine, og når de er brune tilsættes lidt vand ca. 2-3 dl alt efter hvor stor gryden er, lidt madkulør, salt og ca. 1 spsk ribssyltetøj, hvorefter de småsteger til de er møre. Dette er man nød til at prøve med en gaffel, da der er stor forskel, alt efter hvor ung fuglen er. ( 1 ½ time er sikkert passende )
Væden fra stegningen bruges til sauce.
Hæld væden over i en lille gryde, tilsæt lidt ekstra vand, er der for meget fedt skummes det af.
Jævnes med hvedemel rørt op i mælk, tilsæt lidt ribs - tranebær eller tyttebærgelé (Syltetøj)
Serveres med hvide kartofler - ribs, tranebær eller tyttebærgele (Syltetøj).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,9 (11 stemmer)
Siden er blevet set 5.736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her