250 g hvedemel
125 g rasp
1 tsk bagekrydderi
1 tsk kanel
1 tsk stødt muskat
250 g hakket oksetælle
250 g mørk farin
250 g revet æble
100 g syltet appelsinskal
2 æg
250 g rosiner
100 g korender
½ citron
100 g tørrede abrikoser
200 g mandler
½ appelsin
1 spsk sirup
1 ½ dl øl
Creme:
200 g smør
200 g sigtet flormelis
2 spsk cognac
Tag 2 kopper hvedemel fra.
Drys den ene over oksetællen, mens den hakkes fint med en kniv, så
tællen ikke klistrer sammen.
Hak frugt og mandler og ryst dem i den anden kop hvedemel sammen med revet
citron- og appelsinskal.
Pres saften af.
Rør alle ingredienserne sammen og lad skålen stå køligt natten over.
Rør blandingen op igen og fyld den i en stor, velsmurt buddingform.
Læg dobbelt folie over og bind om det, så det slutter helt tæt.
Læg en rist eller lign. i bunden af en gryde, sæt formen i og fyld halvt
op med kogende vand.
Læg låg over og kog for svagt blus.
Fyld mere kogende vand i gryden, hvis det fordamper.
Lad den færdige budding stå 2 min. før den vendes ud på et fad.