2 kg vildsvineryg
1 stort æble skrællet og skåret i små terninger
1 tsk sukker
1 tsk citronsaft
125 ml tørrede abrikoser finthakkede
75 ml pinjekerner finthakkede
300 ml æble cider
½ tsk tørret salvie
½ tsk tørret timian
Salt og peber
125 ml hønsebouillon eller fond
1 tsk rød vineddike
1 spsk Maizena
Med en skarp kniv skæres en lomme, hvor kødet er tykkest, på langs af den halve ryg.
Hvis der bruges en dobbelt (hel) ryg, skæres én lomme så tæt på rygbenet som muligt.
Farsen røres sammen af æble, sukker, citronsaft, abrikoser, pinjekerner, 50 ml æble cider, salvie og timian.
Lommen drysses indvendigt med salt og peber og farsen fyldes i.
Luk lommen med bomuldssnor og/eller kødnåle.
Ryggen lægges på en rist i en lille bradepande og drysses med salt og
peber.
Steges i ovn ved 160°C, ca. 20 minutter for hver 500 g, eller til et
stegetermometer viser 70°C.
Tages ud af ovnen og hviler tildækket med alufolie i 10 minutter, før der skæres for.
Stegeskyen sies over i en gryde, evt. fedt skummes af og resten af æble
cideren, bouillon/fond og vineddike hældes i.
Koges op, og Maizena - rørt ud i 2 spsk koldt vand - røres i.
Koges ind til passende konsistens.
Skær evt. fileten fra rygbenene i køkkenet og skær stegen i skiver ved
bordet.