Logo

Fastemad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Fastelavn kommer fra tysk "fastelabend", dvs. "faste-aften" - aftenen før fasten.

Før reformationen i 1536, var der strenge regler for, hvad man måtte spise i fasten. Da stod menuen på groft brød, fisk og lignende. Kød, fint brød og mælkespiser hørte til på forbudslisten.

De sidste dage før den triste faste satte ind, skulle der så vidt muligt svælges i alt det forbudte: fint brød og fede spiser.
Det satte præg på dagenes navne:
Søndagen blev "flæske-søndag" og tirsdagen "hvide tirsdag" eller "fede tirsdag".
Først askeonsdag gik det løs med fasten for almindelige mennesker.
Efter reformationen blev fasten afskaffet, men fastelavnen - som vare en folkelig skik - blev bibeholdt.

 

Server festlige retter med masser af liv og smag.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.508 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Frossen tyttebærmarengsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!